Nederlands Kampioenschap Dammen 2007 Soest
Home

Welkom 

Het kampioenschap vindt plaats van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april in Soest. Op deze site zijn alle uitslagen, partijen en technische verslagen van het toernooi te vinden.

De speellocatie is Stayokay Soest. Op zaterdag 31 maart, maandag 2 april en woensdag 4 april worden er twee ronden gespeeld, op de andere dagen één ronde. De winnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK; dit zijn de organisatieplaats en de sponsorplaats. Als Kees Thijssen kampioen of tweede wordt plaatst nummer 3 zich voor het WK.

Tijdens het NK zal Kees Thijssen een dagelijkse column verzorgen over zijn belevenissen. 


Voorwoord van Paul Lemmen

paul_lemmen-0011991_2.jpgGeachte sportvrienden,

Welkom in de gemeente Soest. Dit jaar is onze gemeente het decor voor het Nederlands kampioenschap. Net als onze gemeente kent het dammen een rijke historie. Van deskundigen heb ik begrepen dat als oorsprong voor het dammen het bordspel Alquerque geldt. Dit spel bestaat al eeuwen in het Midden-Oosten en Egypte en wordt met de geest gespeeld.

Dammen is een tak van sport en een uitgelezen mogelijkheid om de geest in gezondheid te brengen en te houden. Voor oudere mensen is het een uitstekend middel om vitaal van geest te blijven. Ook voor jongeren kan de damsport van nut zijn om hun geest te trainen. Dammen biedt de jeugd de mogelijkheid om strategisch inzicht te ontwikkelen, om vooruit te leren denken en om te incasseren indien een tegenstander een beter spel op het bord legt. Het is dan ook goed dat dammen in onze gemeente aan populariteit wint bij de schoolgaande kinderen. De beginners van nu kunnen de kampioenen van de toekomst zijn.

Graag wil ik op deze plaatst Damvereniging Soest/Baarn een compliment maken voor de organisatie van dit toernooi. Deze damvereniging, die in 2006 is uitgeroepen tot Soester sportvereniging van het jaar, heeft in vrij korte termijn het nodige gerealiseerd. Door hun inzet hebben ze de organisatie van zo'n groot toernooi voor elkaar gekregen en plaatsen ze Soest even het middelpunt van damminnend Nederland. Ik ben blij met zo'n topsportevenement binnen onze gemeentegrenzen en hoop dan ook dat goed voorbeeld goed doet volgen.

De komende dagen wordt met 'argusogen' gevolgd wie ons straks mag vertegenwoordigen op het WK later dit jaar in Hardenberg. Ons land kan wel weer een wereldtitel gebruiken nadat het Harm Wiersma was die in 1984 ons land de laatste wereldtitel bezorgde. Zover is het echter nog niet. De komende dagen wordt hier op hoog niveau gestreden om de NK-titel. Dat de blokzetten, hielslagen en coups maar succesvol mogen zijn.

Ik wens u allen een prettig verblijf toe in onze gemeente, wens de deelnemers veel succes en alle toeschouwers veel kijkplezier!

Paul Lemmen
Wethouder Sport gemeente Soest