Nederlands Kampioenschap Dammen 2007 Soest
Home

Welkom 

Het kampioenschap vindt plaats van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april in Soest. Op deze site zijn alle uitslagen, partijen en technische verslagen van het toernooi te vinden.

De speellocatie is Stayokay Soest. Op zaterdag 31 maart, maandag 2 april en woensdag 4 april worden er twee ronden gespeeld, op de andere dagen één ronde. De winnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK; dit zijn de organisatieplaats en de sponsorplaats. Als Kees Thijssen kampioen of tweede wordt plaatst nummer 3 zich voor het WK.

Tijdens het NK zal Kees Thijssen een dagelijkse column verzorgen over zijn belevenissen. 


Voorwoord van Haitze Meurs

meurs.jpg

Het belangrijkste damtoernooi van het jaar vormt in Nederland het NK DAMMEN.
Daar krijgen de vaderlandse damcoryfeeën de kans hun krachten te meten met vaak al bekende tegenstanders.
Persoonlijk vind ik het NK het spannendste toernooi dat ik ken. Niet vanwege de onzekerheid over wie kampioen van Nederland wordt overigens, want het zou me verbazen als dat niet opnieuw Kees Thijssen wordt. Zie daar de uitdaging voor de andere dertien!

Neen, spannend vind ik het om mee te maken hoe een dergelijk toernooi tot stand komt. De KNDB is verplicht om jaarlijks het NK te organiseren, maar besteedt dat vervolgens graag uit aan een vereniging.
Vorig jaar heeft het hoofdbestuur aan den lijve ondervonden wat het is wanneer er geen vereniging gevonden kan worden die de organisatie aandurft. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers is het toen op het nippertje met kunst en vliegwerk gelukt. Dit jaar was het opnieuw spannend of een vereniging mogelijkheden zag en de organisatie aandurfde. Op het laatste moment heeft DVSB (in samenwerking met de provincie Utrecht en de KNDB) de KNDB verlost van een heikel probleem.
In no time zijn plannen gesmeed, zijn sponsors benaderd en zaken geregeld. Alleen het prijzengeld vormt standaard een zorgpunt. Hoe hoog of laag het prijzengeld ook is, het doet nooit recht aan alle uren en speltechnische hoogstandjes die tijdens een dergelijk toernooi naar voren komen. Het prijzengeld mag derhalve nooit als maatstaf genomen worden voor de sportieve waardering.
Ook nu is weer gebleken hoe afhankelijk de bond is van partijen die als sponsor willen optreden bij het NK. Het hoofdbestuur van de KNDB is deze sponsors uiterst erkentelijk voor hun bijdrage, zonder welke de opzet van een NK dramatische vormen aan zou nemen. Dit kan niet genoeg gezegd worden.
Hoewel de partijen ongetwijfeld goed gevolgd zullen kunnen worden via internet, zou ik toch graag zien dat er vele toeschouwers op de wedstrijden af komen om daarmee ook de organisatie te sterken in de gedachte dat ze het niet voor niets doen!
Rest mij om alle spelers, organisatie, sponsors en belangstellenden een in alle opzichten voortreffelijk toernooi toe te wensen. Als KNDB-bestuur hebben we daar alle vertrouwen in.
Graag tot ziens in Soest,

Haitze Meurs,
voorzitter KNDB