Nederlands Kampioenschap Dammen 2007 Soest
Home

Welkom 

Het kampioenschap vindt plaats van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april in Soest. Op deze site zijn alle uitslagen, partijen en technische verslagen van het toernooi te vinden.

De speellocatie is Stayokay Soest. Op zaterdag 31 maart, maandag 2 april en woensdag 4 april worden er twee ronden gespeeld, op de andere dagen één ronde. De winnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK; dit zijn de organisatieplaats en de sponsorplaats. Als Kees Thijssen kampioen of tweede wordt plaatst nummer 3 zich voor het WK.

Tijdens het NK zal Kees Thijssen een dagelijkse column verzorgen over zijn belevenissen. 


Ronde 7: Evenwicht gehandhaafd
In het duel  Thijssen-Jansen  bleef het evenwicht bewaard. Tegen de tijdcontrole haalde Thijssen weliswaar een dam, maar die ging er gelijk weer af met wederzijdse doorbraak. Toen werd vrij snel tot remise besloten.

Schuitema investeerde enorm veel tijd in zijn partij tegen Kroesbergen. In het middenspel kreeg hij  te maken met enige beperking in zijn  bewegingsvrijheid Ondanks tijdnood wist hij nog een punt uit het vuur te slepen.

Baljakin bracht een spannende aanvalsstand op het bord tegen Winkel. Goed verdedigingswerk van de zijde van Winkel zorgde ervoor dat Baljakin zijn optisch voordeel niet kon uitbuiten.

Ben Provoost trok tegen Ron Heusdens onverdroten  ten aanval. De omsingeling van Heusdens kwam niet helemaal uit de verf.  Door tijdig te vereenvoudigen voorkwam Heusdens dat de zwarte aanval doorsloeg. Remise was het resultaat.

Scholma bereikte tegen Derkx licht voordeel in een klassieke middenspelstand. Het voordeel resulteerde in een plusremise.

Van den Akker zette tegenstander Sekongo onder stevige druk. Met een  handig schijnoffer beperkte Sekongo de schade tot een plusremise voor Van den  Akker.

De ontmoeting Van Berkel – Meijer leverde een strategisch duel op, waarin het evenwicht niet verbroken werd. Remise was het logische resultaat.


RC en TdM