Nederlands Kampioenschap Dammen 2007 Soest
Home

Welkom 

Het kampioenschap vindt plaats van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april in Soest. Op deze site zijn alle uitslagen, partijen en technische verslagen van het toernooi te vinden.

De speellocatie is Stayokay Soest. Op zaterdag 31 maart, maandag 2 april en woensdag 4 april worden er twee ronden gespeeld, op de andere dagen één ronde. De winnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK; dit zijn de organisatieplaats en de sponsorplaats. Als Kees Thijssen kampioen of tweede wordt plaatst nummer 3 zich voor het WK.

Tijdens het NK zal Kees Thijssen een dagelijkse column verzorgen over zijn belevenissen. 


Ronde 2: Peter Schuitema herstelt zich

Waren er gistern nog een paar rustige partijen bij, vandaag werd het op alle borden spannend. Leopold Sekongo raakte in zo'n razende tijdnood dat hij op een gegeven moment zelfs van zijn stoel viel; gelukkig had hij de 50e zet toen al gedaan.

Ondanks zijn nederlaag in de eerste ronde ging Peter Schuitema ook vandaag weer in de aanval. Auke Scholma ging er graag op in, slaagde erin om een tegenaanval te beginnen maar verzuimde zijn verdediging in orde te brengen zodat Peter Schuitema door kon breken naar een winnende dam.

 

Michiel Kroesbergen hield goed stand tegen Alexander Baljakin, die een mooi aanknopingspunt leek te hebben in schijf 22, maar geen voordeel kreeg.

Gérard Jansen kwam sterk op het centrum te staan maar Ron Heusdens herstelde op inventieve wijze het evenwicht en de partij eindigde in een gelijkwaardige remise.

Bennie Provoost liet Leopold Sekongo in het middenspel in de aanval komen en probeerde de voorpost te omsingelen. Leopold Sekongo wist ondanks zijn tijdnood nog een kleine finesse in het spel te vervlechten en kon als eerste doorbreken en dat leverde hem een plusremise op.

Hein Meijer zette tegen Jeroen van den Akker een gezonde flankaanval op. Jeroen van den Akker probeerde op zijn korte vleugel tegenkansen te krijgen, profiterend van de uitgedunde witte stand daar. Daarmee hielden ze elkaar zo in evenwicht dat ze meteen na de tijdcontrole tot remise besloten.

Anton van Berkel kwam net als gisteren onder druk in de opening. Boudewijn Derkx wist schijf 27 te veroveren en de doorbraak die daaruit volgde was winnend.

Kees Thijssen probeerde in het middenspel met een offer vat te krijgen op de stand van Sven Winkel maar die liet zich niet verrassen en vond een adequaat tegenoffer. Omdat Sven Winkel als eerste doorbrak leek hij een plusremise te kunnen halen maar dat wist Kees Thijssen te voorkomen.

 

HV