Nederlands Kampioenschap Dammen 2007 Soest
Home

Welkom 

Het kampioenschap vindt plaats van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april in Soest. Op deze site zijn alle uitslagen, partijen en technische verslagen van het toernooi te vinden.

De speellocatie is Stayokay Soest. Op zaterdag 31 maart, maandag 2 april en woensdag 4 april worden er twee ronden gespeeld, op de andere dagen één ronde. De winnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK; dit zijn de organisatieplaats en de sponsorplaats. Als Kees Thijssen kampioen of tweede wordt plaatst nummer 3 zich voor het WK.

Tijdens het NK zal Kees Thijssen een dagelijkse column verzorgen over zijn belevenissen. 


Ronde 4: Kees Thijssen komt op stoom
In de vierde ronde van het Kampioenschap van Nederland heeft titelverdediger Kees Thijssen overtuigend afstand genomen van zijn grootste concurrenten. Tegenstander Peter Schuitema stond al vlak na de opening op het verkeerde been en kon de stand niet meer redden.

 

Anton van Berkel nam tegen Ron Heusdens in een vrijwel verloren stand een uit nood geboren damzet. Tot verbazing van alle toeschouwers en ook de computer nam Heusdens de dam niet af, met mogelijk winnend afspel, maar begon hij te rommelen. De verraste Van Berkel rechtte zijn rug en bereikte zonder moeite remise.

 

Hein Meijer had Michiel Kroesbergen wat onder druk, maar niet voldoende voor het volle pond. Luidruchtig maakte de Amsterdammer duidelijk dat hij niet voor een plusje wilde gaan.

 

Alexander Baljakin leek opeens heel goed te komen tegen clubgenoot Gerard Jansen, maar scheen nauwelijks in de winst of zelfs een plusremise geïnteresseerd te zijn. Ook hier gewoon remise.

 

Spektakel bij Auke Scholma tegen Leopold Skongo. De in Ivoorkust geboren dammer zette dapper een kortevleugelopsluiting op het bord, maar kwam steeds minder te staan. De 50 zetten haalde hij op het nippertje en zelfs zijn stoel bleef overeind. Hij wist het lastige eindspel echter niet meer te redden.

 

Bennie Provoost had een kromme aanval met twee achtergebleven schijven tegen Jeroen van den Akker. De jonge Zeeuw verlegde de bakens naar enigszins ongunstig klassiek. Van den Akker won de partij nog na een fout in het eindspel van Provoost.

Na een boeiende opening deden Sven Winkel en Boudewijn elkaar niet veel pijn meer. De remise was gelijkwaardig.

EvD