Nederlands Kampioenschap Dammen 2007 Soest
Home

Welkom 

Het kampioenschap vindt plaats van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april in Soest. Op deze site zijn alle uitslagen, partijen en technische verslagen van het toernooi te vinden.

De speellocatie is Stayokay Soest. Op zaterdag 31 maart, maandag 2 april en woensdag 4 april worden er twee ronden gespeeld, op de andere dagen één ronde. De winnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK; dit zijn de organisatieplaats en de sponsorplaats. Als Kees Thijssen kampioen of tweede wordt plaatst nummer 3 zich voor het WK.

Tijdens het NK zal Kees Thijssen een dagelijkse column verzorgen over zijn belevenissen. 


Ronde 8: Koplopers houden de spanning erin
In de achtste ronde bonden Jeroen van den Akker en Kees Thijssen in een inhoudrijke partij de strijd met elkaar aan, waarbij van den Akker lange tijd de onderliggende partij leek. Uiteindelijk kon van den Akker ontsnappen naar een min-remise, waardoor Thijssen een nipte voorsprong heeft genomen.

In de subtop kwam er wel verandering door de winstpartijen van Heusdens en Baljakin, die zich naast Gérard Jansen nestelden op twee punten van de beide koplopers.

Ron Heusdens en Peter Schuitema speelden een onderhoudende partij, waarbij Schuitema voluit op winst speelde, maar te veel schijven offerde voor een doorbraak, die niets opleverde. Heusdens hield het hoofd koel, kon op allerlei manieren de dam afnemen en incasseerde de volle buit.

Alexander Baljakin ging er tegen Ben Provoost eens goed voor zitten, want hij dreigde te ver achterop te komen in de race om één van de eerste drie plaatsen. In een alles of niets partij dreigde hij niets te krijgen, want Provoost speelde uitstekend tegen en kwam beter te staan. In een spannende fase van de partij liet Provoost echter een combinatie toe die hem uiteindelijk de partij kostte.  

Michiel Kroesbergen bleef ook na zijn partij tegen Auke Scholma op 50 procent staan, een verdienstelijke score tot nu toe voor de debutant. Auke Scholma geloofde even in de winst, door een combinatie naar dam te nemen, maar Kroesbergen nam deze weer af en wikkelde zonder problemen naar remise af.

In een lange partij leek Sven Winkel tegen Anton van Berkel de beste kansden te hebben, maar zoals bekend bezit deze een uitstekende vechtlust en uithoudingsvermogen en sleepte hij er een nipte (min)remise uit.

Boudewijn Derkx viel het centrum van Leopold Sekongo aan door een voorpost te plaatsen en bleef druk houden. Sekongo ruilde echter voortvarend af, vlocht nog een paar dreigingen in en nam de aanval op centrum over en dwong Derkx in de verdediging, maar meer dan remise zat er voor Sekongo niet in.