Nederlands Kampioenschap Dammen 2007 Soest
Home

Welkom 

Het kampioenschap vindt plaats van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april in Soest. Op deze site zijn alle uitslagen, partijen en technische verslagen van het toernooi te vinden.

De speellocatie is Stayokay Soest. Op zaterdag 31 maart, maandag 2 april en woensdag 4 april worden er twee ronden gespeeld, op de andere dagen één ronde. De winnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK; dit zijn de organisatieplaats en de sponsorplaats. Als Kees Thijssen kampioen of tweede wordt plaatst nummer 3 zich voor het WK.

Tijdens het NK zal Kees Thijssen een dagelijkse column verzorgen over zijn belevenissen. 


Ronde 5: Van den Akker grijpt koppositie
Na de vijfde ronde van het kampioenschap van Nederland gaat Jeroen van den Akker verrassend aan kop. De Culemborger versloeg in een interessante partij Peter Schuitema, terwijl concurrent Kees Thijssen alle zeilen moest bijzetten om een nederlaag tegen Auke Scholma te ontlopen. Uiteindelijk moest de titelverdediger wel een ‘minnetje’ incasseren.

Gerard Jansen kreeg een prachtige stand tegen Leopold Sekongo, maar deze verdedigde zich slim en kwam weg met een minremise. Met Alexander Baljakin wil het maar niet vlotten. Remise tegen Anton van Berkel en nergens was er een kans op meer.

Ron Heusdens en Hein Meijer hielden het al na veertig zetten voor gezien.  

Michiel Kroesbergen kreeg tegen Sven Winkel een flinke aanval tegen zich, maar deed steeds de enig goede zet. Uiteindelijk zat er zelfs geen plusremise meer in voor Winkel. De langste partij van de dag was die tussen Boudewijn Derkx en Bennie Provoost, maar het evenwicht werd nergens verbroken.

EvD