Nederlands Kampioenschap Dammen 2007 Soest
Home

Welkom 

Het kampioenschap vindt plaats van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april in Soest. Op deze site zijn alle uitslagen, partijen en technische verslagen van het toernooi te vinden.

De speellocatie is Stayokay Soest. Op zaterdag 31 maart, maandag 2 april en woensdag 4 april worden er twee ronden gespeeld, op de andere dagen één ronde. De winnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK; dit zijn de organisatieplaats en de sponsorplaats. Als Kees Thijssen kampioen of tweede wordt plaatst nummer 3 zich voor het WK.

Tijdens het NK zal Kees Thijssen een dagelijkse column verzorgen over zijn belevenissen. 


Ronde 6: Thijssen nadert Van den Akker
In de zesde ronde van het damkampioenschap van Nederland heeft titelverdediger Kees Thijssen de achterstand op koploper Jeroen van den Akker bijna ingelopen. Beiden hebben negen punten, maar Thijssen scoorde eerder in het toernooi een ‘minnetje’ terwijl Van den Akker van dit soort klein averij verschoond bleef.

Thijssen gaf zijn opponent Leopold Sekongo weinig kans en won met groot vertoon van macht. Van den Akker zag zijn aanval gestuit door Auke Scholma in een duel waarin het ‘dynamisch evenwicht’ vermoedelijk nooit verstoord was. De Culemborger moest met remise genoegen nemen.

Hein Meijer leek onder de voet gelopen te worden door de voormalige Wit-Rus Alexander Baljakin, maar verraste hem met een doorbraakcombinatie. Baljakin bleef voordeel houden, maar tot veler verrassing hield hij er zelfs geen plusje aan over.

Sven Winkel en Ron Heusdens beperkten zich tot het oplossen van randschijven. Het saaie duel eindigde logischerwijs in een puntendeling. Ook de vooruitgespeelde partij tussen Bennie Provoost en Michiel Kroesbergen eindigde in een vlakke remise.

 

Een heksenketel was het duel tussen Gerard Jansen en Anton van Berkel. In een vreemde stand met een zwarte indringer op 38 ontstonden kleurrijke stellingbeelden die de bediener van het demonstratiebord tot wanhoop dreven. De partij kende een onlogisch resultaat: remise. Boudewijn Derkx speelde een zelden gespeelde opening met een vroege zwarte voorpost op 28 en sloot daarna ook zijn lange vleugel op. De smaakmaker van het toernooi Peter Schuitema profiteerde er handig van en wist na een spannend duel de volle buit te pakken.

EvD