Nederlands Kampioenschap Dammen 2007 Soest
Home

Welkom 

Het kampioenschap vindt plaats van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april in Soest. Op deze site zijn alle uitslagen, partijen en technische verslagen van het toernooi te vinden.

De speellocatie is Stayokay Soest. Op zaterdag 31 maart, maandag 2 april en woensdag 4 april worden er twee ronden gespeeld, op de andere dagen één ronde. De winnaar en de nummer twee plaatsen zich voor het WK; dit zijn de organisatieplaats en de sponsorplaats. Als Kees Thijssen kampioen of tweede wordt plaatst nummer 3 zich voor het WK.

Tijdens het NK zal Kees Thijssen een dagelijkse column verzorgen over zijn belevenissen. 


Ronde 3: Kees Thijssen loopt in

In de partij tegen Ben Provoost kreeg Kees Thijssen een onvervalste hekstelling op het bord. Met 2 schijven op de lange lijn wist hij Ben enorm onder druk te zetten en haalde vakkundig de winst binnen. 

In de partij Baljakin tegen Heusdens werd het evenwicht niet verbroken. Een logische remise was het gevolg.

Auke Scholma plaatste in het middenspel tegen Gerard Jansen een offer, waarmee hij de zwartspeler onder druk zette. Toen het evenwicht hersteld was, resteerde een zwak zwart centrum. Dat werd door Scholma niet voldoende uitgebuit, wat uiteindelijk resulteerde in een remise, met een schijf meer voor zwart. Echter niet voldoende voor een plusremise.

Kroesbergen tegen Van Berkel was ook een boeiend treffen. In het middenspel kreeg de witspeler een schijf op 18 en beperkte zwart behoorlijk in zijn mogelijkheden. Een sluitende winst zat er echter niet in.

Boudewijn Derkx zette Hein Meijer geweldig onder druk, na een foutieve ruil van zwart.  Met het nodige kunst- en vliegwerk werd toch de remisehaven bereikt, zij het dat Boudewijn er een plusremise aan overhield.

In de partij tussen Van den Akker tegen Winkel werd pas in het verre eindspel het evenwicht verbroken. In het eindspel kwam Van den Akker een schijf voor, echter dit was niet voldoende voor een voordeelremise.

De partij Leopold Sekongo en Peter Schuitema eindigde in plusremise voor Leopold. In het dammeneindspel manoeuvreerde hij naar een voordelige stelling van 2 dammen en 1 schijf tegen 1 dam voor Schuitema.

 

HV